Udka sojowo-musztardowe

0 (0 ocen)

mmmmmm,pycha mniam,mniam,mniam :)

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka-duże
    10 łyżek sos sojowy ciemny
    2 łyżki musztardy Dijon-ostrej
    1 ząbki czosnek
    3 szczypty rozmaryn-suszony
    sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka sojowo-musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka sojowo-musztardowe 1. Umyte osuszone udka wkładamy do miski.dodajemy w/w przyprawy oraz obrany czosnek pokrojony na połówki bądż na ćwiartki i mieszamy aby każde udko było dokładnie obtoczone w marynacie.Wkładamy do lodówki najlepiej na cała noc.
  • Udka sojowo-musztardowe 2. Wyciagamy mięso i przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z pozostałą marynatą. Pieczemy pod przykryciem około 1,5h.(grzanie góra-dół,środkowa półka) Przed końcem pieczenia odkrywamy żeby udka sie ładnie podpiekły i miały chrupiaca skórkę.
  • Udka sojowo-musztardowe 3. Gotowe po wyjęciu z piekarnika.Podajemy z dowolnymi dodatkami :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować