Udka po meksykańsku

4.5 (156 ocen)

  • 2 godz.

Smaczny obiadek.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 udka
    papryka ostra w proszku
    przyprawa do kurczaka
    4 łyżki miodu
    2 łyżki oleju

    sos:
    2 cebule
    4-5 ząbków czosnku
    1 duża czerwona papryka
    puszka kukurydzy
    puszka pomidorów
    olej do smażenia
    sól,pieprz
    papryka słodka w proszku
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka oczyścić ,umyć i osuszyć,natrzeć przyprawami,ułożyć w formie do pieczenia dodać olej i upiec do miękkości,około 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.Pod koniec pieczenia udka posmarować miodem.
  • 2. Paprykę umyć ,usunąć gniazda nasienne i pokroić na niewielkie kawałki.Cebulę i czosnek obrać i pokroić,przesmażyć na oleju (należy uważać ,żeby za mocno nie przypiec),dodać pomidory z puszki i pokrojoną paprykę.Dusić do miękkości.
  • 3. Do miękkich warzyw dodać odsączoną kukurydzę,oraz przyprawić do smaku solą,pieprzem i papryką w proszku.
  • 4. Upieczone udka podawać z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Mięso Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować