Udka po diabelsku

4.5 (188 ocen)

  • 60 min

Doskonałe zarówno na uroczyste przyjęcia jak i codzienny obiad.Najlepiej smakują z zapiekanymi ziemniakami.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 udka
    2 papryki czerwone
    2 cebule
    3 ogórki kiszone
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    Kilka ząbków czosnku
    Papryka ostra w proszku
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka po diabelsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyj , zalej wodą. Gotuj około 30 minut. Następnie zdejmij
    skórkę i osusz. Lekko zarumień na oleju.
  • 2. Papryki, cebule potnij na drobne kawałki. Podsmaż na oleju. Gdy będą
    miękkie dodaj pokrojone ogórki i starty czosnek. Wlej rozcieńczony
    koncentrat pomidorowy. Zagotuj. Dodaj przyprawy do smaku. Jeśli sos
    będzie za rzadki zagęść go mąką rozmieszaną z wodą .
  • 3. Udka przełóż do naczynia żaroodpornego i polej sosem. Zapiekaj
    około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować