Udka po amerykańsku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Szybka i smaczna propozycja na rodzinny obiad

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    1 szklanka ryżu
    0,5 l rosołu lub wywaru warzywnego
    przyprawa do kurczaka
    100 g mieszanki warzyw mrożonych
    natka pietruszki

Udka po amerykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obsmażamy na patelni 1. Udka dokładnie oczyść i opłucz, następnie obsyp przyprawą (nie przesadź, bo danie będzie za słone ;p). Następnie obsmaż na rozgrzanej patelni z obydwu stron.
  • udka przekładamy do naczynia i posypujemy pietruszką 2. Do naczynia żaroodpornego wsyp ryż, na to wyłóż mrożone warzywa, udka i posyp obficie posiekaną natką pietruszki.
  • zalewamy rosołkiem 3. Całość zalej rosołem i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz ok 1-1,5 godziny w tem. 200 C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy