Udka pieczone z porami i pieczarkami

5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Uczę się i pracuję. Lubię zapiekanki i dania jednogarnkowe. Gdy mam czas, czytam książki i szukam nowych przepisów.

Składniki:

  • ● 2 pory
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● 1/2 kg ryżu
    ● 3 udka z kurczaka
    ● 1/2 l bulionu drobiowego
    ● przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka pieczone z porami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż płuczemy, wsypujemy
    do naczynia żaroodpornego.
    Pory i pieczarki oczyszczamy
    i kroimy
    w plasterki.
    Układamy warstwami na ryżu.
  • 2. Udka myjemy, osuszamy
    i przekrawamy na pół. Oprószamy
    przyprawą. Układamy na
    porach i pieczarkach. Wlewamy
    bulion. Pieczemy pod przykryciem
    ok. 50 minut w piekarniku
    rozgrzanym do temperatury
    ok. 200 °C. Następnie
    zdejmujemy pokrywkę i pieczemy
    jeszcze ok. 20 minut, aż
    skórka się zrumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować