Udka pieczone z pikantnymi brzoskwiniami

4.49 (156 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

No bomba! Pikantna, soczysta, krucha, słodkawa bomba obiadowa :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - udka bez skóry: 4 sztuki
    - połówki brzoskwiń: 8 sztuk
    - papryczka chili mała: 2 sztuki
    - miód: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz, curry, słodka papryka w proszku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka pieczone z pikantnymi brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso natrzeć solą, pieprzem, curry i papryką. Odstawić na godzinę. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać miodem, podlać kilkoma łyżkami wody. Przykryć folią i piec 30 min. w 180 st. (termoobieg).

    Odkryć, dołożyć połówki brzoskwiń, posypać posiekaną papryczką. Piec kolejne 10-15 min. bez przykrycia (ewentualnie włączyć opcje grill)

    Smacznego życzy oliwek :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Chili Kurczak Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować