udka pieczone z cebulką i tymiankiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

bogaty smak i aromat pieczonych udek roznosił się po całym domu i w okół niego. polecam :)))

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3-4 udka
    1 i 1/2 cebuli
    parę gałązek tymianku
    przyprawa do kurczaka
    sól i pieprz do smaku
    szczypta gałki muszkatałowej
    szczypta słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki majeranku otartego
    2 łyżki oleju lub masła klarowanego

Udka pieczone z cebulką i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. udka oczyścić, umyć i podzielić na udźce i podudzia. osuszyć.
    jak już wszystkie udka będą suche natrzeć olejem, ułożyć na pokrojonej cebuli w naczyniu żaroodpornym lub rękawie do pieczeniem, a następnie obsypać przyprawami.
    piec w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 90 min.

    podawać z ziemniakami lub ryżem.

    smacznego :)))

Komentarze

Podobne przepisy