udka pieczone w słodkiej glazurze

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

kruchość mięsa wzbogacona o słodkość miodu

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • udka z kurczaka 4 szt
    miód 3 łyżki
    sos sojowy 2 łyżki
    oliwa 2 łyżki
    sok z cytryny 3 łyżki
    ząbki czosnku 3 sztuki
    przyprawa do kurczaka 2 łyżki

Udka pieczone w słodkiej glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. udka umyć i przeciąć na pół
    w pojemniku wymieszać oliwę z sosem sojowym ,sokiem z cytryny przyprawą do kurczaka, oraz miodem ,tak przygotowana marynatą natrzeć kurczaka
    piec w temp.190 stopni do miękkości mięsa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy