Udka pieczone w porach

5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pieczone bez skóry udka są niskokalorycznym posiłkiem.

Składniki:

  • ● 4 udka z kurczaka
    ● zielona część pora
    ● majeranek
    ● pomidor
    ● słodka mielona papryka
    ● sól
    ● olej
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka pieczone w porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy i osuszamy.
    Usuwamy skórę. Oprószamy
    obficie solą i papryką. Posypujemy
    majerankiem
  • 2. Pora myjemy, osuszamy
    i kroimy wzdłuż w wąskie paski.
    Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem
    i wkładamy połowę pora.
    Kładziemy udka i przykrywamy
    resztą pora. Pieczemy
    pod przykryciem ok. 45 minut
    w pie kar niku rozgrzanym
    do temp. 200 °C. Podajemy
    z pomidorem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować