Udka pieczone w boczku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 2 udka kurczaka
    1 jabłko
    4 długie plastry wędzonego boczku
    Tymianek (Najlepiej świeży)
    Przyprawa do kurczaka
    Pieprz
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka pieczone w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka pieczone w boczku 2 1. Udka natrzeć przyprawą do kurczaka ,pieprzem oraz tymiankiem. Ułożyć mięso w naczyniu do pieczenia ,obłożyć boczkiem. Wlać pół szklanki wody ,wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Piec około godziny. W czasie pieczenia polewać powstałym sosem. Jabłko obrać ,pociąć w plasterki ,usmażyć na maśle. Obłożyć nimi udka 20 min przed końcem pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować