Udka kurczaka z żurawiną

4.5 (165 ocen)

Mix dwóch przepisów. Wyszło pysznie.

Składniki:

  • 8 udek kurczaka (górne części)
    1 szklanka coli
    1 szklanka ketchupu pikantnego
    3 łyżki żurawiny do mięs (ze słoiczka)
    3 łyżki sosu chili z cytryną lub innego
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka kurczaka z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka obieramy ze skóry i tłuszczu. Solimy.
  • 2. Mieszamy colę, ketchup, żurawinę i sos chili. Zalewamy udka ułożone w brytfance.Odstawiamy do zamarynowania na co najmniej godzinę.
  • 3. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 160 stopni przez około godzinę.

Porady

Na skórkach można ugotować wywar do zupy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować