Udka Ketchupowo-Musztardowe

4.5 (178 ocen)

Udka są na prawdę pyszne.Polecam :)

Składniki:

  • Na 3 osoby:

    3 udka kurze
    3 łyżki musztarda Dijon
    3 łyżki ketchup Pudliszki łagodny
    2 łyżeczki czosnek granulowany
    olej
    sól,pieprz wg.uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka ketchupowo-musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka Ketchupowo-Musztardowe 1. Umyte i osuszone udka wkładamy do miski.Solimy,pieprzymy i czosnkujemy. Następnie dodajemy do nich musztardę i ketchup.Całość mieszamy i wkładamy do lodówki na parę godzin (u mnie 3 godziny).
  • Udka Ketchupowo-Musztardowe 2. Po tym czasie wyjmujemy je i przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego.Przykrywamy i pieczemy w 180*C jedną godzinę i piętnaście minut.(środkowa półka-grzanie góra-dół)
    Po godzinie je odkrywamy i podpiekamy bez termoobiegu żeby wierzch ich sie nie spalił a był chrupiący (grzanie góra)
  • Udka Ketchupowo-Musztardowe 3. Wyjmujemy z piekarnika,rozkładamy na talerze i każda porcje polewamy delikatnie sosem jaki się wytworzył podczas pieczenia.Zapewniam że ten sosik jest wspaniały :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować