Udka faszerowane

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

MMMMMMM!!!!!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 udka
    2 łyżki ziół prowansalskich
    por (biała część)
    duża marchew
    mała puszka groszku
    kilka pieczarek
    jajko
    sól ,pieprz

Udka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skórę z udek zdejmujemy ,odkładamy na bok . Mięso oddzielamy od kości i razem z porem ,groszkiem ,pieczarkami i marchewką mielimy na największych „oczkach”. Do masy dodajemy jajko ,zioła prowansalskie ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Skórę z udek nadziewamy mięsem (farsz musi być cały zakryty skórą). Udka oprószamy solą i pieprzem ,każde z osobna zawijamy w folię aluminiową i zapiekamy 40 min w temperaturze 200°C. Tak przygotowane udka podsmażamy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy