Udka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z 3 udek zdjąć skórę,ale pozostawić końcowe kostki.
Zemleć razem mięso z udek, piersi, cebulkę.
Do mięsa mielonego dodać: jajka, kaszę manną, olej, koperek, doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem.
Dobrze wyrobić. Wypełnić skórki, końcową częsć skóry podwinąć pod spód.
Wierz udek oprószyć przyprawa uniwersalna i pieprzem.
Udka obsmażyć na rumiano, na rozgrzanym oleju.
Na dno garnka wlać trochę wody i tłuszcz ze smażenia udek, dodać trochę przyprawy uniwersalnej, listek, ziele, wstawić metalową wkładkę. Na niej ułożyć obsmażone udka i poddusić do miękkosci.
Zostało mi trochę farszu, więc zrobiłam z niego kotleciki.Podałam z tartą cukinią doprawioną koperkiem i czosnkiem.
Komentarze