Udka duszone z suszonymi jabłkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Aromatyczne udka w jabłkowym sosie

  • 60 min

Składniki:

  • 3 udka
    100 g jabłek suszonych
    1 cebula
    400 ml rosołu
    1 łyżeczka sosu sojowego
    2 łyżeczki octu winnego
    1 łyżeczka cukru
    sól
    pieprz
    tymianek
    bazylia
    oregano
    200 ml śmietany 18%

Udka duszone z suszonymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć, oczyścić, osuszyć. Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, przyrumienić udka z obu stron, podlać rosołem, dodać uszone jabłka, drobno posiekaną cebulę i przyprawy. Dusić do miękkości. Udka wyjąć a sos zmiksować i dodać śmietanę.


    Podawać z ryżem i bukietem surówek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy