Udka duszone z marchewką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Preferuje kuchnię szybką i smaczną a to danie do takich należy

  • 40 min

Składniki:

  • 3 uda
    1 marchewka ( duża )
    1 słodka śmietanka 18 % ( 200 ml )
    1 łyżka margaryny
    1 łyżeczka vegety
    natka pietruszki
    sól ,pieprz

Udka duszone z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dodajemy marchew i natkę pietruszki . 1. Skórę ściągamy z udek , przyprawiamy solą , pieprzem i obsmażamy na margarynie z każdej strony . Przekładamy na drugą patelnie , dolewamy 1/2 szklanki wody ,dodajemy vegetę . Przykrywamy i dusimy 10 minut . Przewracamy udka na drugą stronę dodajemy marchew pokrojoną w pół plastry oraz natkę i dalej dusimy pod przykryciem 15 minut .
  • Dodajemy śmietankę . 2. Dodajemy śmietankę i dusimy bez przykrycia do zgęstnienia sosu co jakiś czas delikatnie mieszając . Doprawiamy do smaku .

Porady

Jeżeli ktoś lubi to może nie ściągać skórki .Potrawę podajemy z ziemniakami lub ryżem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy