Udka duszone w marchewce i miodzie

4.5 (149 ocen)

Chrupiące o delikatnym słodkim smaku.

Składniki:

  • Składniki:
    - kilogram marchewki
    - 4 udka drobiowe,
    - 3-4 łyżki miodu
    - olej lub masło roślinne,
    - przyprawy: sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, przyprawa do kurczaka,
    - koperek

Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka duszone w marchewce i miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszenie udek 1. Udka przyprawiamy solą, pieprzem ,przyprawą do kurczaka i odstawiamy na pół godziny. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na rozgrzanym oleju lub maśle roślinnym podsmażamy udka , potem dodajemy strata marchewkę, którą lekko przyprawiamy przyprawa uniwersalna. Udka smarujemy z obydwu stron kilkoma łyżeczkami miodu. Wszystko dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Na koniec posypujemy koperkiem.
    Danie podajemy z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować