Udka duszone w cebuli i marchewce

4.99 (153 ocen)

Szybki i smaczny pomysł na obiad, który sam się robi.

Składniki:

  • 4 udka
    Przyprawa do mięsa
    2 cebule
    2 marchewki
    200 ml wody
    1 kostka wołowa
    Sól
    Pieprz
    Pieprz cayenne
    Olej do podsmażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka duszone w cebuli i marchewce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w piórka. Udka przyprawiamy przyprawą do mięsa. Wszystko podsmażamy przez 5 minut na rozgrzanej patelni. Przekładamy do garnka, podlewamy bulionem (woda+ kostka), doprawiamy solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować