UCIERANY Z MAKIEM

4.49 (180 ocen)

  • 1 godz. 30 min

SZYBKIE I SMACZNE CIASTO Z MAKIEM

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 JAJ
    1,5 SZKLANKI CUKRU
    1 CUKIER WANILIOWY
    2 SZKLANKI MĄKI
    2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
    10 ŁYŻEK OLEJU

    MAK Z PUSZKI
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ucierany z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CAŁE JAJKA UBIJAMY Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM KTÓRY DODAJEMY STOPNIOWO, NASTĘPNIE DODAJEMY, OLEJ, PROSZEK DO PIECZENIA I MĄKĘ, CAŁOŚĆ DOKŁADNIE MIESZAMY WYLEWAMY NA WĄSKIE BLASZKI PO POŁOWIE CIASTA DO KAŻDEJ. NA KONIEC NA WIERZCH CIASTA KŁADZIEMY MAK ŁYŻKĄ I PIECZEMY W PIEKARNIKU. PO WYSTYGNIĘCIU CIASTA MOŻNA JE POSYPAĆ CUKREM PUDREM LUB ZROBIĆ POLEWĘ.

Porady

MAK MOŻNA ZROBIĆ SAMEMU, A GDY PRZYJDZIE LATO DO CIASTA ZAMIAST MAKU MOŻNA DAWAĆ SEZONOWE OWOCE TAKIE JAK TRUSKAWKI CZY MALINY.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować