Ucieraniec czekoladowo - porzeczkowy

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pół godziny pracy, ale za to jakie efekty!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka krupczatka: 450 gramów
    - jaja: 7 sztuk
    - margaryna: 250 gramów
    - czekolada mleczna: 1 opakowanie
    - proszek do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - cukier: 1 szklanka
    - mieszane porzeczki: 2.5 szklanki

Ucieraniec czekoladowo - porzeczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękką margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodać jajka, znowu ucierać przez chwilę, aż wszystko się ładnie połączy
  • 2. Dodać mąkę z proszkiem, delikatnie zmiksować.
  • 3. Czekoladę dość grubo posiekać, dodać do ciasta, jeszcze raz wymieszać, by czekolada się równomiernie rozłożyła.
  • 4. Ciasto przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypać porzeczkami.
  • 5. Piec w 170 stopniach (termoobieg) do suchego patyczka.

Komentarze

Podobne przepisy