Ucierane z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.RABARBAR OBRAĆ I POKROIĆ W PLASTRY, ZASYPAĆ CUKREM I ODSTAWIĆ NA KILKANAŚCIE MINUT. PO TYM CZASIE ODLAĆ SOK. JEŚLI UŻYWAMY OWOCÓW TO NALEŻY JE OCZYŚCIĆ I JEŚLI POTRZEBA TO ROZDROBNIĆ.
2..
3.MARGARYNĘ UTRZEĆ Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM, DODAWAĆ PO JEDNYM ŻÓŁTKU. GDY POWSTANIE JEDNOLITA MASA DODAWAĆ STOPNIOWO MĄKĘ WYMIESZANĄ WCZEŚNIEJ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.
4..
5..
6.BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ ZE SZCZYPTĄ SOLI I DODAĆ DO PRZYGOTOWANEJ WCZEŚNIEJ MASY. CIASTO WYRABIAĆ DO POJAWIENIA SIĘ DZIUREK POWIETRZNYCH. WYLAĆ DO BLACHY WYŁOŻONEJ PAPIEREM I NA WIERZCHU UŁOŻYĆ OWOCE. PIEC 1H W 180 STOPNIACH. PO UPIECZENIU POSYPAĆ CUKREM PUDREM.
Komentarze