Ucierane ciasto z truskawkami i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Miękką margarynę ucieramy mikserem dodajemy stopniowo
cukier,cukier waniliowy i pojedynczo jajka i żółtka cały czas
ucieramy,aż masa będzie ładnie utarta
.Do masy dodajemy przesiane i wymieszane mąki i proszek do
pieczenia .Ciasto dokładnie wymieszać .Blachę 40/25 wyłożyć papierem do pieczenia wyłożyć ciasto do formy
.Na ciasto wyłożyć całe truskawki Blachę włożyć do
nagrzanego piekarnika na 35-40 minut. 175 st.
Upieczone ciasto studzimy.
2.
Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody mieszamy i zostawiamy aż napęcznieje.
Następnie zalewamy wrzącą wodą wody też nie za dużo mieszamy i lekko studzimy.
Śmietanę ubijamy z cukrami pod koniec ubijania wlewamy chłodną żelatynę.
Śmietanę wykładamy na ciasto.
Na śmietanę sypiemy płatki czekoladowe.
Komentarze