ucierane ciasto z jagodami

4.79 (225 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Uwielbiam takie ciasta, wrzucić, wymieszać, upiec :) Wypiek z dużą ilością jagód, które nie zapadną się do środka ciasta :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 pełna i 0,5 szklanki mąki pszennej tortowej
    0,5 szklanki oleju
    3 jaja
    3/4 szklanki cukru
    2 kopiaste łyżki cukru waniliowego
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    dodatkowo:
    1,5 szklanki jagód
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.79 (225 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ucierane ciasto z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej, sól, wszystko razem zmiksować na najwyższych obrotach do połączenia składników.
    Kwadratową blaszkę o boku 22 cm lub tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, posypać jagodami, piec około 55 minut w temperaturze 180 stopni, do "suchego patyczka".


    Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować