Tymiankowo-kolendrowy filet z grilla

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 2 osób

Nie ma nic prostszego od tego szybkiego dania. Aromatyczny filet z kurczaka, złocisty i zdrowy w sam raz na obiad czy kolację.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • filet z kurczaka - 1 szt.
    posiekane listki tymianku - 1.5 łyżki
    kolendra posiekana - 1 łyżeczka
    Sól ziołowa - ok. 1/2 łyżeczki
    pieprz czarny mielony - 1/4 łyżeczki
    oliwa z oliwek - do posmarowania grilla
    sok z cytryny - kilka kropel

Tymiankowo-kolendrowy filet z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Fileta umyć, osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół.
    2. Oprószyć solą, pieprzem i skropić cytryną.
    3. Z dwóch stron filety posypać tymiankiem i kolendrą.
    4. Grilla wysmarować oliwą i rozgrzać. Następnie ułożyć filety.
    Grillować ok. 10-15 min. w zależności od stopni grilla.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy