Tymiankowo-czosnkowe ziemniaki z piekarnika

5 (161 ocen)

Pyszne i bardzo aromatyczne ziemniaki pieczone w piekarniku. Idealne jako dodatek do wszelkiego rodzaju mięs jak i ryb

Składniki:

  • 6 większych ziemniaków
    2 łyżki tymianku,
    2 główki czosnku
    masło
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki Dodatki

Tymiankowo-czosnkowe ziemniaki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem
  • 2. Ziemniaki obrać , umyć i pokroić w dowolny kształt. Ułożyć w naczyniu żaroodporny. Czosnek przekroić wzdłuż na pół i ułożyć pomiędzy ziemniakami
  • 3. Tymianek rozetzreć w dłoniach bezpośrednio na ziemniaki. Na posypane ziemniaki ułożyć wiórki masła
  • 4. Piec w 195' ok 40 min. Po tym czasie ustawić górny grill i piec jeszcze 10 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować