• 60 min

Pyszne, słodkie, wiele warstw, niebo w gębie i bez pieczenia.

  • 60 min

Składniki:

  • Na moją blaszkę 20x30 przygotowałam:
    10 paczek herbatników 100 gr
    1 puszkę masy kajmakowej
    0,5 litra kremówki 36%
    3 śnieżki na mleko
    1 krem karpatka przyrządzony wg przepisu
    kakao gorzkie
    opcjonalnie: kropelki czekoladowe
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kremówka Desery Herbaty

Twix - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Herbatniki - Masa Kajmakowa 1. Blaszkę wykładamy warstwą herbatników.
    Smarujemy je masą kajmakową (powinno trochę zostać)
  • 2. Ponownie wykładamy herbatnikami.
    Przyrządzamy krem karpatkowy i wykładamy go na ciastka. (również powinno trochę zostać).
  • Kremówka + Śnieżki 3. Ponownie wykładamy herbatniki. Kremówkę ubijamy na sztywno ze śnieżkami. (też trochę zostanie)
  • TWIX 4. I kolejny raz wykładamy herbatniki.
    Pozostałą masę kajmakową, krem karpatkowy i kremówkę miksujemy chwilę ze sobą i wykładamy na samą górę. Posypujemy gorzkim kakao i ozdabiamy kropelkami czekoladowymi.

Porady

Ciasto powinniśmy trzymać w chłodnym ok 4 godzin.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Kakao Masa kajmakowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować