Twarożek z rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 5 min

pasta twarogowa z rzodkiewkami. Do posmarowania kromki domowego chleba lub wyjadania prosto z miseczki:) Znana i lubiana.

  • 5 min

Składniki:

  • 250g twarogu półtłustego
    2-4 łyżki jogurtu naturalnego
    pół pęczka rzodkiewek
    sól morska z pieprzem
    łyżeczka soku z limonki
    kilka pędów szczypiorku

Twarożek z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jogurt, sok z limonki, doprawić do smaku, wymieszać.
    Rzodkiewki umyć, zetrzeć na tarce, szczypiorek posiekać, połączyć z twarogiem. Podawać od razu.
    Smacznego!

Porady

Ilość jogurtu zależy od gęstości twarogu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy