Twarożek z kwiatami szczypiorku

4.5 (198 ocen)

  • 10 min

Najlepiej smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Kwiaty szczypiorku są jadalne, mają lekko cebulowy smak a dodatkowo pełnią funkcję dekoracyjną.

  • 10 min

Składniki:

  • na miseczkę twarogu:

    kostka półtłustego twarogu
    2 łyżki śmietany
    pęczek szczypiorku
    mała cebula
    1 duży ząbek czosnku
    4 kwiaty szczypiorku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Twarożek z kwiatami szczypiorku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać ze śmietaną.
  • 2. Szczypiorek i cebulkę drobno pokroić i dodać do miski z twarogiem razem z wyciśniętym ząbkiem czosnku.
  • 3. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Płatki kwiatów szczypiorku można dodać do twarogu i wymieszać bądź posypać nimi posmarowane twarogiem kanapki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować