Twarożek z chrupiącymi rzodkiewkami i dymką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Na kanapkę jak znalazł

  • 10 min

Składniki:

  • kostka twarożku 350 g
    pęczek rzodkiewki
    zielona część dymki
    kilka łyżek śmietany
    sól i pieprz do smaku

Twarożek z chrupiącymi rzodkiewkami i dymką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twarożek przekładamy do miski, rozdrabniamy widelcem.
  • 2. Rzodkiewki umyte i pozbawione ogonków kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Rzodkiewki z posiekaną dymką wrzucamy do miski z twarożkiem. Dodajemy śmietanę, doprawiamy i mieszamy.

Porady

Wkładamy do lodówki na kilka godzin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy