Twarogowe koperty z warzywami

4.5 (176 ocen)

Dobra przekąska do barszczu czerwonego

Składniki:

  • Ciasto:
    - 250 g twarogu
    - kostka margaryny
    - 500 g mąki pszennej
    - szczypta soli
    - jajko

    Farsz warzywny:
    -500 g pieczarek
    - 1 cebula biała
    - po 4 łyżki kukurydzy i zielonego groszku
    - 1/2 papryki czerwonej
    - 160 g sera żółtego
    - przyprawy - sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Twarogowe koperty z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz warzywny 1. Farsz warzywny: Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce, poddusić na oleju. Cebulę obrać, posiekać dodać do pieczarek. Dodać kukurydzę i groszek oraz pokrojoną drobno paprykę. Chwilę dusić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zestawić z ognia, do ostudzonego farszu dodać stary na dużych oczkach ser żółty.
  • ciasto twarogowe 2. Ciasto: twaróg bardzo drobno pokruszyć, wymieszać widelcem z mąką. Dodać roztopioną i ostudzoną margarynę, jajko i sól. Zagnieść gładkie ciasto.
  • 3. Ciasto rozwałkować na prostokątny placek ok 5 mm, pociąć na kwadraty, na każdy nakładać po łyżce nadzienia. Zlepić rogi do góry. Ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 35 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować