Twarogowe bałwanki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bałwanek na śniadanie? Dzieciom to się spodoba.

Składniki:

  • ● 30 dag twarogu śmietankowego
    ● łyżka majonezu
    ● łyżka śmietany
    ● łyżka groszku konserwowego
    ● kawałki papryki
    ● plasterki ogórka
    ● parówka
    ● 1/2 cebuli
    ● kilka liści sałaty
    ● kilka piórek szczypiorku
    ● sól, pieprz

Twarogowe bałwanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i siekamy.
    Mieszamy z twarogiem. Dodajemy majonez i śmietanę.
    Doprawiamy.
  • 2. Sałatę i szczypiorek myjemy
    i osuszamy. Z masy twarogowej
    formujemy kulki
    i robimy bałwanki. Z groszku
    robimy guziki, z papryki buzię,
    ze szczypiorku miotłę,
    a z parówki kapelusz i stopy.
    Bałwanka stawiamy na sałacie
    i dekorujemy plasterkami
    ogórka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2010

Komentarze

Podobne przepisy