Twarogowa z rzodkiewką

5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję i pomagam mamie przy robieniu sałatek na specjalne okazje.

Składniki:

  • 2 pęczki rzodkiewek
    czerwona cebula
    1/2 kostki twarogu
    1 łyżka majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Twarogowa z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Twarogowa z rzodkiewką 1. Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, część odkładamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z rzodkiewką.
  • 2. Twaróg rozgniatamy widelcem na gładką masę. Mieszamy z rzodkiewką i cebulą.
  • 3. Majonez doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy z twarogiem. Sałatkę dekorujemy odłożoną rzodkiewką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować