Twarogowa pasta orzechowo- pomidorowa

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna i zdrowa pasta twarogowa, którą w 5 minut przygotuje nawet dziecko.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ser twarogowy trzykrotnie zmielony: 20 dekagramów
    - pomidory suszone w oleju: 4 sztuki
    - orzechy włoskie łuskane: 5 dekagramów
    - sól, pieprz, do smaku: 1 sztuka
    - śmietana 12 lub 18 %: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Twarogowa pasta orzechowo- pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory odsączamy z zalewy, kroimy w drobną kostkę. Schłodzony ser mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone pomidory oraz drobno posiekane orzechy. Dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować