Twaróg z ogórkiem i kiełkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Taki twarożek to idealne rozwiązanie, gdy chcemy zjeść coś zdrowego i sycącego. Sprawdzi się na śniadanie czy drugie śniadanie do pracy, a także kolację.

  • 20 min

Składniki:


  • 200 g twarogu,
    1 pęczek rzodkiewki,
    1/2 ogórka,
    100ml jogurtu naturalnego,
    2 ząbki czosnku,
    1/2 pęczka koperku,
    kilka gałązek natki,
    garść kiełków rzodkiewki,
    sól,
    pieprz,
    słodka papryka

Twaróg z ogórkiem i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Twaróg z ogórkiem i kiełkami 1. Rzodkiewkę myjemy i kroimy w cienkie plasterki, kilka odkładamy do dekoracji. Ogórka obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki (ewentualnie odciskamy sok). Natkę, koperek i kiełki drobno siekamy. Można zostawić odrobinę kiełek do dekoracji. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, Do miski wkładamy twaróg, rozgniatamy go widelcem i dodajemy jogurt naturalny. Następnie dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Twaróg przekładamy do miseczki i dekorujemy plasterkami rzodkiewki i kiełkami. Smakuje świetnie ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy