TWARÓG NA HERBATNIKACH

4.5 (188 ocen)

  • 35 min

Szybki i pyszny sernik – zawsze wychodzi!

  • 35 min

Składniki:

  • 1 kg mielonego twarogu, 6 opakowań herbatników, 2 jajka, 1 szklanka cukru, cukier waniliowy, ½ kostki masła, 1 budyń waniliowy, 10 dag rodzynek, 15 dag czekolady, 2 łyżki mleka.
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Twaróg na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg utrzeć z jajkami, cukrami i masłem. Wszystko zagotować, wsypać budyń i mieszać, aż masa zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodać rodzynki.
  • 2. Połowę herbatników ułożyć na blasze, wylać gorącą masę, przykryć warstwą herbatników. Polać czekoladą rozpuszczoną na ogniu w 2 łyżkach mleka. Gdy ciasto ostygnie, wstawić do lodówki, by herbatniki zmiękły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować