Tuszki kurek na szybko

5 (169 ocen)

Ryba na "szybkęsa" wyszła baaardzo pyszna.Polecam :-)

Składniki:

  • 4 świeże tuszki ryb kurek
    sól morska
    sok z 1/4 cytryny
    1 małe jajo kurze
    1 szklanka bułki tartej
    1 szklanka kaszy kukurydzianej
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Tuszki kurek na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
    Kropimy cytryną i nacieramy solą z wszystkich stron.
    Jajo rozmącamy a bułkę i kaszę łączymy razem-mieszamy.
    Przygotowane tuszki moczymy najpierw w jajku a pózniej w panierce i smażymy na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować