Turecka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pierwszy raz jadłam ją w Izraelu.

Składniki:

  • puszka białej fasoli
    5 jajek
    10 dag czarnych oliwek bez pestek
    ogórek
    2 pomidory
    2 cebule
    2 łyżki octu
    sól
    pieprz

Turecka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Ogórka myjemy, osuszamy i wraz ze skórką kroimy w dużą kostkę. Fasolę i oliwki osączamy z zalewy. Pomidory myjemy,
    osuszamy i kroimy w ósemki.
  • 2. Warzywa mieszamy z jajkami i oliwkami. Skrapiamy octem i doprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (140 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chałwa turecka