TUŃCZYKOWY PÓŁMISEK

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna rybna przekąska sałatkowa.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    2 puszki ananasa w plastrach
    puszka kukurydzy
    ćwierć szklanki ryżu
    kilka łyżek majonezu
    sól, pieprz do smaku
    2 rzodkiewki
    kilka listków pietruszki

Tuńczykowy półmisek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na miękko i wsypać do miski. Dodać odsączonego z wody tuńczyka i kukurydzę. Jedną puszkę plastrów ananasa pokroić w kostkę. Wszystko ze sobą pomieszać, doprawic majonezem, pieprzem i sola (uwaga tuńczyk juz jest słony więc lepiej zobaczyć czy sól jest w ogóle potrzebna)
  • 2. Na dużym półmisku poukładać plastry ananasa z drugiej puszki. Na to nałozyć ,,kopce,, sałatki, udekorować plastrami rzodkiewki i pietruszką.

Komentarze

Podobne przepisy