Tuńczykowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję jako ekspedientka. Wychowuję 10-letniego Maćka i 12-letnią Oliwię. Razem uprawiamy biegi.

Składniki:

  • ● sałata
    ● 20 dag szpinaku
    ● puszka tuńczyka w oleju
    ● puszka kukurydzy
    ● duża czerwona papryka
    ● szczypta soli
    ● 50 ml oliwy
    ● sok z 1 cytryny
    ● czerwona cebula

Tuńczykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę i szpinak myjemy
    i osuszamy. Rwiemy na kawałki
    i wkładamy do salaterki.
    Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę myjemy,
    przekrawamy i usuwamy
    gniazdo nasienne. Kroimy
    w paski. Dodajemy z cebulą
    do sałaty i szpinaku. Kukurydzę i tuńczyka osączamy.
    Składniki lekko mieszamy.
  • 2. Sos: oliwę mieszamy
    z solą i sokiem z cytryny.
    Polewamy sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy