Polędwica z tuńczyka 2szt.(mrożona 225g)
Na marynatę:
4 łyżki olej lub oliwa (do wyboru)
2 suszone pomidory (pokrojone drobniutko)
2 łyżeczki posiekanego drobno koperku
2 ząbki czosnku pokrojonego w kosteczkę
sok z jednego plastra cytryny (1cm)
Ponadto:
10 pasków cukini
4 duże krążki czerwonej cebuli
sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
2.Na patelni grillowej lub zwykłej przesmażamy cukinię i cebulę-odsączamy za pomocą ręczników papierowych.
3.Do naczynia żaroodpornego wkładamy poledwiczki tuńczyka.Solimy,pieprzymy i na każdą rozsmarowujemy wcześniej przygotowaną marynatę.Przykrywamy folia aluminiową. Rozgrzewamy piekarnik do 180*C i pieczemy 30 minut (grzanie góra-druga półka od góry) Pod koniec zabieramy folię i jeszcze chwilkę podpiekamy
4.Na talerzu układamy cukinię,na nią krążki cebuli a na wierzch tuńczyka i podajemy.....
Komentarze