Tuńczyk z Warzywami

0 (0 ocen)

Wyśmienita wiosna na talerzu :)

Składniki:

  • Polędwica z tuńczyka 2szt.(mrożona 225g)
    Na marynatę:
    4 łyżki olej lub oliwa (do wyboru)
    2 suszone pomidory (pokrojone drobniutko)
    2 łyżeczki posiekanego drobno koperku
    2 ząbki czosnku pokrojonego w kosteczkę
    sok z jednego plastra cytryny (1cm)
    Ponadto:
    10 pasków cukini
    4 duże krążki czerwonej cebuli
    sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania

Tuńczyk z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tuńczyk z Warzywami 1. Z powyższych składników robimy marynatę-mieszamy.
  • Tuńczyk z Warzywami 2. Na patelni grillowej lub zwykłej przesmażamy cukinię i cebulę-odsączamy za pomocą ręczników papierowych.
  • Tuńczyk z Warzywami 3. Do naczynia żaroodpornego wkładamy poledwiczki tuńczyka.Solimy,pieprzymy i na każdą rozsmarowujemy wcześniej przygotowaną marynatę.Przykrywamy folia aluminiową. Rozgrzewamy piekarnik do 180*C i pieczemy 30 minut (grzanie góra-druga półka od góry) Pod koniec zabieramy folię i jeszcze chwilkę podpiekamy
  • 4. Na talerzu układamy cukinię,na nią krążki cebuli a na wierzch tuńczyka i podajemy.....

    SMACZNEGO :-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy