Tuńczyk z ryżem i winogronami

4.5 (155 ocen)

  • 30 min

Sałatka zamiast obiadu? Czemu nie? Ma wszystko, co powinien zawierać obiad: białko, dodatek skrobiowy i warzywa, czyli trzy w jednym.

  • 30 min

Składniki:

  • • 1 szklanka ryżu
    • 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju
    • kiść białych winogron bez pestek
    • 1 puszka kukurydzy
    • 4 ogórki zielone małe
    • 2 łyżki majonezu
    • sok z 1/2 cytryny
    • sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Tuńczyk z ryżem i winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tuńczyk z ryżem i winogrami 1. • Ryż gotować w osolonej wodzie przez 15-20 minut, odcedzić i przelać zimną wodą.
    • Ogórki obrać i pokroić w kostkę.
    • Ryż wymieszać z kukurydzą, ogórkami i winogronami.
    • Dodać kawałki tuńczyka, sok z cytryny i wymieszać z majonezem.
    • Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Zamiast ogórka świeżego można użyć konserwowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować