Tuńczyk w pomidorach

4.5 (183 ocen)

  • 60 min

Kuchnia hiszpańska

  • 60 min

Składniki:


  • 750 g świeżego tuńczyka
    5 pomidorów
    1 grillowana czerwona papryka
    3 ząbki czosnku
    cebula
    150 ml bulionu warzywnego
    50 ml oliwy z oliwek
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tuńczyk w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotowałem wodę , włożyłem pokrojonego na kawałki tuńczyka. Jeszcze raz doprowadziłem do wrzenia. , gotowałem ok. 2 minuty. Wyjąłem i osączyłem.
    Pomidory sparzyłem , obrałem ze skórki , zmiksowałem i przetarłem przez sito. W rondlu rozgrzałem oliwę , podsmażyłem czosnek i posiekaną cebulę. Dodałem pomidory , posoliłem i podgrzewałem 5 minut. Następnie dodałem tuńczyka i filiżankę bulionu warzywnego. Paprykę pokroiłem w paski , dodałem do pozostałych składników i dusiłem 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować