Tulipan

4.5 (186 ocen)

  • 45 min

Lekkie i pyszne ! Dzieci je uwielbiają

  • 45 min

Składniki:

  • ciasto:
    9 jaj
    1 i 1/3 szklanki cukru
    1 szklanka oleju
    1 i 1/2 szklanki mąki
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki kakao (można mniej)
    4 łyżki czerwonego kisielu
    4 łyżki suchego maku

    krem
    1/2 litra śmietany 30%
    2 czerwone galaretki (inny kolor dozwolony)
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery Bita śmietana

Tulipan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka ubić ze szczyptą soli, dodać żółtka, cukier, mąkę oraz olej. Ciasto podzielić na 4 części. Jedną pozostawić białą, do drugiej dodać kakao, do trzeciej kisiel, do czwartej mak. Wylewać na przemian na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 30 min w 175*C. Ostudzić i przekroić na dwie części.
  • 2. Krem: galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody, odstawić do stężenia. Śmietanę kremówkę ubić, dodać tężejące galaretki.
  • Tulipek 3. Biszkopt przełożyć kremem. Wierzch posypać cukrem pudrem.
    Smacznego ;))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Kakao Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować