Śródziemnomorska sałatka smakosza

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 35 min

Wraz z mężem lubujemy się w kuchni greckiej i włoskiej.

  • 35 min

Składniki:

  • 20 dag ciemnych winogron
    20 dag kiwi
    15 dag sera feta lub camembert
    garść wyłuskanych orzechów włoskich
    jabłko
    10 dag czarnych oliwek
    cytryna do dekoracji

    Sos winegret:
    2 łyżki soku z cytryny
    3 łyżki oleju
    sól
    cukier

Śródziemnomorska sałatka smakosza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy sos winegret: sok z cytryny mieszamy z olejem. Doprawiamy solą i cukrem. Wstawiamy do lodówki.
  • Śródziemnomorska sałatka smakosza 2. Winogrona myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół. Kiwi obieramy i kroimy w kostkę. Jabłko myjemy, obieramy, usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy w półplasterki. Orzechy kroimy w kawałki, oliwki na pół, a ser w kostkę.
  • 3. Owoce, ser i orzechy skrapiamy sosem winegret i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy