Trzy bit

0 (0 ocen)

  • 45 min

Ciasto dla wielbicieli słodkości.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 duże paczki herbatników
    puszka masy krówkowej
    2 budynie śmietankowe bez cukru
    pół litra mleka
    łyżka cukru
    kostka masła
    pół litra śmietany 30 lub 36 %
    2 śnieżki
    1 łyżka żelatyny (rozpuścić w 3 łyżkach wody)
    mleczna czekolada

Trzy bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlewamy 3/4 szklanki, w której rozprowadzamy dwa budynie,resztę mleka zagotowujemy z łyżką cukru.Do gotującego się mleka dodajemy rozprowadzony proszek,zagotowujemy ponownie.Masło o temperaturze pokojowej ucieramy na puch i cały czas ucierając dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu.W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników na którą wykładamy masę budyniową.Ponownie dajemy warstwę herbatników a następnie rozsmarowujemy masę krówkową którą przykrywamy ostatnią warstwą herbatników. Kremówkę ubijamy i dodajemy 2 śnieżki. Gdy śmietana będzie już sztywna powoli wlewamy do niej rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę.Śmietanę wykładamy na górę i posypujemy startą czekoladą. Przechowywujemy w chłodnym miejscu-najlepiej w lodówce.Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy