Truskawkowy tort naleśnikowy

0 (0 ocen)

Tort smakuje rewelacyjnie! Polecam w ten właśnie sposób podać popularne rolowane naleśniki!! Z pewnością domownicy będą go zajadać z „wilczym apetytem”

Składniki:

  • Patelnia o średnicy około 24 cm
    Ciasto:
    • 1,5 szklanki mąki,
    • Około 2 szklanki mleka,
    • 2 duże jajka,
    • 2 płaskie łyżki cukru,
    • 1 łyżka oleju,
    • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    Dodatkowo:
    • Około 500 g białego sera ( najlepiej mielony),
    • Ok. 3 łyżki cukru do smaku,
    • 2 żółtka,
    • 1 cukier waniliowy,
    • Około 300 g truskawek,
    • O,5 tabliczki mlecznej czekolady do dekoracji

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Naleśniki

Truskawkowy tort naleśnikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto na nalesniki 1. Mleko wlewamy do miski. Dodajemy do niego pozostałe składniki ciasta i dokładnie miksujemy.
  • usmażone naleśniki 2. Gotowe ciasto wylewamy porcjami na rozgrzany olej i smażymy naleśniki z obu stron do zrumienienia.
  • składniki na masę serową 3. Ser przekładamy do miski. Dokładamy do niego cukier, żółtka oraz cukier waniliowy. Dokładnie miksujemy całość. Jeśli ser jest twardy można dodać 1-2 łyżki mleka.
  • szypułkowanie
4. Truskawki myjemy, osuszamy i usuwamy szypułki.
  • przekładanie 5. Usmażone naleśniki przekładamy przygotowanym serem i pokrojonymi truskawkami. Po nałożeniu warstwy sera na pierwszy naleśnik wykładamy na niego po kilka połówek truskawek.
    Tak postępujemy do wyczerpania składników.
    Na gotowym torcie układamy kilka truskawek. Całość polecamy rozpuszczoną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować