Truskawkowy torcik

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten tort jest bardzo prosty. Zrobiłam go specjalnie dla chłopaka na walentynki.

Składniki:

  • ● 1 duże op. biszkoptów
    ● 1/2 kg mrożonych truskawek
    ● 1/2 szklanki cukru
    ● 5 dag żelatyny
    ● trochę więcej niż 1/2 szkl. ciepłego mleka
    ● 1/4 l śmietanki 30-proc.
    ● galaretka truskawkowa

Truskawkowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno tortownicy wykładamy
    biszkoptami. Truskawki miksujemy
    z 1/2 cukru. Żelatynę
    rozpuszczamy w mleku, zimną
    wlewamy do truskawek.
  • 2. Śmietankę miksujemy na
    sztywno z pozostałym cukrem.
    Dodajemy truskawki. Mieszamy
    i wylewamy na biszkopty.
    Galaretkę rozpuszczamy wg
    przepisu podanego na opakowaniu.
    Gdy zacznie tężeć, wylewamy
    na zastygniętą masę.

Notka redakcyjna

PPK_02-2010

Komentarze

Podobne przepisy