Truskawkowy sernik na zimno z galaretką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mus truskawkowy;
Truskawki podgrzać ( tylko nie zagotować) i zblenderować. Dodać cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać aby cukier się rozpuścił. Po tym czasie dodać suche galaretki i wymieszać.
Masa śmietankowa;
Serki zmiksować dodając cukry waniliowe. Dodać ostudzoną rozpuszczoną żelatyną(rozp.w niewielkiej ilości wody). Dokładnie wymieszać.
Galaretki truskawkowe rozpuścić według przepisu na opakowaniu.
Ciasto;
Na dno blaszki o wym 25/30 wyłożyć herbatniki-wylać tężejącą masę truskawkową-włożyć do lodówki,,gdy masa stężeje wyjąć z lodówki-wyłożyć masę śmietankową-włożyć do lodówki. Gdy galaretka zacznie tężeć wylać na masę śmietankową i włożyć do lodówki na 3 godz.
Komentarze