Truskawkowy sernik na zimno z galaretką.

4.5 (159 ocen)

  • 60 min

Pyszny puszysty serniczek waniliowy z musem truskawkowym i galaretką.

  • 60 min

Składniki:

  • Mus truskawkowy;
    -1,5 kg truskawek
    -3 galaretki truskawkowe
    -3 łyżeczki żelatyny
    -1 cukier waniliowy
    -1 szkl cukru

    Masa śmietankowa;
    -500ml serka waniliowego homogenizowanego
    -4 łyżki żelatyny
    -2 cukry waniliowe

    Dodatkowo;
    -2 galaretki truskawkowe
    -1 paczka herbatników
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawkowy sernik na zimno z galaretką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mus truskawkowy;
    Truskawki podgrzać ( tylko nie zagotować) i zblenderować. Dodać cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać aby cukier się rozpuścił. Po tym czasie dodać suche galaretki i wymieszać.

    Masa śmietankowa;
    Serki zmiksować dodając cukry waniliowe. Dodać ostudzoną rozpuszczoną żelatyną(rozp.w niewielkiej ilości wody). Dokładnie wymieszać.

    Galaretki truskawkowe rozpuścić według przepisu na opakowaniu.

    Ciasto;
    Na dno blaszki o wym 25/30 wyłożyć herbatniki-wylać tężejącą masę truskawkową-włożyć do lodówki,,gdy masa stężeje wyjąć z lodówki-wyłożyć masę śmietankową-włożyć do lodówki. Gdy galaretka zacznie tężeć wylać na masę śmietankową i włożyć do lodówki na 3 godz.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować