Truskawkowy sernik na zimno z blaszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie biszkopt :
Białka ubij na sztywno, dodaj partiami żółtka i cukier. Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszaj. Wlej ciasto do formy. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Przygotowanie cista :
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki wody, ostudź. Truskawki zmiksuj i połącz z serem. Lekkim strumieniem wlej żelatynę do serka, cały czas miksując. Ser przelej do formy z wcześniej przygotowanym biszkoptem. Całość włóż do lodówki. Galaretkę przygotuj zgodnie w instrukcją na opakowaniu. Ostudź i przelej tężejącą na sernik. Całość włóż ponownie do lodówki na 2-3 godziny.
Komentarze