Truskawkowy sernik na zimno z blaszki

4.5 (177 ocen)

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 8 osób

pyszne dla ochłody

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Składniki biszkopt: ( blaszka : 22 cm x 30 cm )

    3 jajka,
    1/2 szklanki cukru,
    1/2 szklanka mąki,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia.

    Składniki ser :

    700g serka waniliowego homogenizowanego (w temperaturze pokojowej),
    3 łyżki żelatyny,
    1 opakowanie galaretki truskawkowej,
    300g świeżych truskawek.
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Truskawkowy sernik na zimno z blaszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Truskawkowy sernik na zimno 1. Przygotowanie biszkopt :
    Białka ubij na sztywno, dodaj partiami żółtka i cukier. Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszaj. Wlej ciasto do formy. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 2. Przygotowanie cista :

    Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki wody, ostudź. Truskawki zmiksuj i połącz z serem. Lekkim strumieniem wlej żelatynę do serka, cały czas miksując. Ser przelej do formy z wcześniej przygotowanym biszkoptem. Całość włóż do lodówki. Galaretkę przygotuj zgodnie w instrukcją na opakowaniu. Ostudź i przelej tężejącą na sernik. Całość włóż ponownie do lodówki na 2-3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować