Truskawkowy sernik na zimno z kokosem

5 (151 ocen)

  • 20 min

Idealny na upalne dni!!!!

  • 20 min

Składniki:

  • Tortownica 26cm
    Składniki:
    1 kg sera z wiaderka o smaku truskawkowym Vitello
    1 łyżka cukru
    200g truskawek – mogą być mrożone
    2 galaretki truskawkowe
    100g kokosu
    Okrągłe biszkopty do wyłożenia tortownicy
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawkowy sernik na zimno z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w 1,5 szkl wrzątku, schłodzić. Ser zmiksować z cukrem i wlać lekko tężejące galaretki i miksować aż masa lekko się napuszy. Na końcu dodać truskawki i zamieszać całość łyżką. Sernik wylać na biszkopty. Wierzch posypać kokosem. Schłodzić w lodówce minimum 3 godziny.

Porady

Truskawek nie rozmrażamy, tylko wrzucamy zamrożone do masy serowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować